Tuesday, February 26, 2013

Oh Yeah : Koleksi Rekaan - Rekaan Yang Super Kreatif!

Nice job!

Memang betul-betul otak geliga sape yang reka benda-benda ni. Ko ingat senang ke nak hasilkan idea macam ni. Ingat macam berak ke, teran je, keluar taik. No! ade banyak step-step untuk hasilkan idea kreatif macam ni. First, korang kena ade rujukan, then, buat lakaran. Tak kisah la buruk ke ape ke. Then, daripada rekaan tu, korang modified la sikit-sikit dan fikirkan kegunaan, ketahanan, dan macam-macam lagi kriteria yang perlu dipertimbangkan. Sinilah masanya korang praktikkan teori concept of design. Lama-lama, terhasillah idea yang kreatif daripada kepala hotak korang. Korang tengoklah rekaan kreatif kat bawah.

beg untuk bayi

meja gantung

basikal serbaguna


kereta untuk oku

tangga dan gelongsor

kasut dan selipar

tempat majalah

baldi canggih

beg beroda

meja seterika

satu payung dua orang

bantal peluk