Thursday, April 25, 2013

Oh Yeah : Illusi 3D Dihasilkan Daripada Sampah

Macam-macam la korang ni.

Sebelum ni aku ade post pasal seni 3D dijalanan kan? Mereka just guna kapur,cat dan krayon. Kali ni aku nak tunjuk yang lagi sempoi punya. Guna bahan buangan sampah beb. Lagi kreatif kan? Ini adalah satu ilusi optik besar yang dicipta oleh seniman dari Perancis bernama Bernard Pras. Ia adalah sebuah potret pelakon dari Mali bernama Sotigui Kouyaté (aku pun tak kenal da). Ia dibuat daripada bahan-bahan kitar semula seperti pakaian, kayu, lampu kaca, pinggan mangkuk, getah dan lain-lain sampah. Kalau klik link dibawah ada gambar bergerak untuk tunjuk cara-cara dia buat.



massive_optical_illusion