Tuesday, April 30, 2013

Oh Yeah : Seni Menggunakan Piring Satelit Astro

Yay, tak terfikir pun nak buat.

Best jugak idea ni. Tapi tak tau la kalau ade effect apa-apa kalau cat macam tu. Dari piring astro lama tukar kepada beyond hd supaya tak mengganggu siaran ketika hujan, tapi masalah tu still berlaku gak. Cuma beyond ni terganggu agak kurang sensitif sikit la kecuali hujan lebat. Kalau piring yang lama, hujan renyai sikit je dah hilang channel. Tapi takpe, aku bukan nak cakap pasal tu, ape yang aku nak cakap ni pasal kekreatifan mencantikkan piring satelit dirumah supaya senang dikenali supaya bila time raya orang nak datang rumah tak susah nak carik. Hahahahahahahah! Gambar dibawah adalah step-step untuk menghias piring satelit.