Oh Yeah : 10 Gambar Termahal Di Dunia!!

Why? why? why?

Ermm.. aku pun orang seni gak. Tapi dari segi fotografi aku kureng sikit la. Sape-sape budak fotografi yang hebat kat sini boleh bagitau tak kenapa gambar-gambar ni mahal gila babeng? Pastu daripada gambar tu, apa yang mereka dapat selepas bayar berjuta-juta? Peh, takde idea siak aku nak jawab ape. Nasib baik gambar self potret duck face takde dalam senarai, kalau ade, i cannot live on this planet anymore lah jawab nye.

10. Billy the Kid – Unknown (1880) $2.3 million
1

9. Untitled #153 – Cindy Sherman (1985) $2.7 million
2

8. The Pond/Moonlight – Edward Steichen (1904) $2.9 million
3

7. Los – Angeles – Andreas Gursky (1998) $2.9 million
4
6. 99 Cent II, Diptychon – Andreas Gursky (2001) $3.3 million
5

5. Untitled (Cowboy) – Richard Prince (2001-02) $3.4 million
6

4. Dead Troops Talk – Jeff Wall (1992) $3.7 million
7

3. For Her Majesty – Gilbert & George (1973) $3.7 million
8

2. Untitled #96 – Cindy Sherman (1981) $3.9 million
9

1. Rhein II – Andreas Gursky (1999) $4.3 million
10

Sumber : Amazing Nara

Comments

Popular Posts