Oh Yeah : Street Art Yang Super Detail Oleh Artis Pengembara Dari China (16 Gambar)

Nice art!

Korang pernah tak nampak seni jalanan yang orang lukis kat dinding kat Penang, ha, yang ni lebih kurang macam tu la. Artis yang tidak mahu didedahkan namanya ni telah meninggalkan jejak melalui seni jalanan grafiti 3D yang menakjubkan merentasi beberapa benua. Berpangkalan di Afrika Selatan dengan isterinya, artis berusia 29 tahun ini menghabiskan masa kira-kira setengah tahun perjalanan di seluruh dunia dan menghasilkan lukisan seni grafiti di bandar-bandar yang berbeza. Setiap karya seni jalanan beliau kelihatan seperti kepingan-kepingan logam aluminium, digabungkan untuk menghasilkan bentuk pelbagai imej haiwan dan macam-macam lagi. Beliau gak pernah melukis di dinding stadium ketika sukan Olimpik Beijing berlangsung tetapi ditangkap ketika tengah melukis. 


Comments

Popular Posts