Oh Yeah : Review Sony Playstation 4!!

Hngghhhhhhh!!

Sebenarnya aku mana ada beli PS4, review ni aku dapat dari NewsMedia247. So, korang layankan aje la ek. Sesuai untuk korang yang fikir-fikir baru nak beli ke hape kan. Kat luar negara, sampai ade yang tido kat luar kedai sebab tak sabar-sabar nak terjah pak guard semata-mata nak beli PS4. Kat Malaysia tak dapek le nak merasa suasana macamtu sebab rakyat Malaysia tak kaya macam negara-negara luar tu. Dengan harga minyal,gula,beras tol dan pelbagai lagi naik lepas ni, memang tak dapek le. Yang dapek, orang berkerumun dek kerana troll budak-budak yang hilang kononnya disorok jin kat Villa Nabila. Melawat rumah hantu kemain lagi, melawat rumah Allah, haremmmm nak ramai macamtu, lebih-lebih lagi waktu subuh (padahal aku pun jarang gak pegi waktu subuh). Wokeh, aku taknak melalut panjang, maghii buat review PS4! Dengar crita, rege PS4 ni kat Malaysia dianggarkan lebih kurang RM1270 hengget.

PlayStation 4 

Macam biasa la bro rege dia mesti lagi mughoh daripada XBOX. Aku pun tak tau kenapa. Dari degi spec semua, lebih kurang je, so mungkin lebih ramai orang beli PS4 kot. Bukan mghoh sikit, tapi banyak gak. Hampir RM400 beza tu.

Apa yang korang dapat untuk PS4 ni? Ok, kat dalam kotak dia tu, korang akan dapat satu Dualshock 4 iaitu controller terbaru untuk konsol terbaru ni, wayar power, wayar HDMI sepanjang 6 kaki, wayar micro usb untuk cas controller, monoauralearbud (entah camne nak nyebutnye) benda alah ni untuk chatting dan disambungkan kat controller, tapi korang boleh gak pakai earphone biasa. Last sekali, sudah semestinye konsol kan, kalau tak cmne nak main.

PS4 console red 
Kali ni spec untuk PS4 memang power beb. Dah hampir sama ngan PC. Ade PC pun mesti rasa tercabar ngan kehebatan PS4 ni. Ok, PS4 ni pakai 8GB DDR5 Ram, cip processor x86-64 'Jaguar' 8 teras, dan menggunakan kad grafik AMD Radeon!

PS4 Inside 

Ha, korang tengok sendiri le spec dia hampir sama ngan PC yang High End punye spec. High End punye PC pun tak dapek le rege RM 1270 hengget. PC High End pun sekurang-kurangnye rege dia RM5000++. Kalau aku bek beli PS4, kalau korang nak main game je la kan. Lagi best, sepertimana PS3 sebelum ni, hardisk boleh ditukar-tukar dan dimodified, maksudnye, mana-mana hardisk SATA untuk laptop atau SSD korang boleh pakai untuk PS4 ni.

Pengalaman? Ha, so pengalamannye aku sendiri tak pernah try lagi, so aku cedok dari web yang aku mention kat atas tadi melalui pengalaman penulis web sendiri. Sape tak reti bahasa inggeris sangat, mintak kawan-kawan translate kan.

PS4 graphics 

With the new PS4, you can back out any time to the Dynamic Menu during the game play session and double-tapping the Home button will bring you back to the game or you can manually select it from the menu. Apart from that, besides backing up game saves locally, if you are a PlayStation Plus Member your games can be synced in the cloud as well.

Jack Tretton (President and CEO of Sony Computer Entertainment United States) had a lot to say about the new PlayStation 4. Tretton added during one of his remarks that the developer community had it bend their back in bringing the machine to market with that power at $399, the value of which is only evident once one plays a game on the console.

“I think it’s graphically appealing just looking at the screenshots, but what it really means to me is that immerse gaming experience. I don’t think you’re looking at the screen going; WOW! That’s 1080p! You’re looking at the screen going; That is incredible graphics, that’s incredible gameplay, how did they do that?”

Sumber : NewsMedia247

Comments

Popular Posts