Oh Yeah : Benarkah Piramid Wujud Di Malaysia?

Selamat Tahun Baru guys!

Haiyaaaaa.. lama sudah tak berblog dowh.. maafkan saya, maafkan saya..heeeeeee. Semangat berblog ada sedikit kurang maaaaa. Blog pun tak pemes sangat, so talak heran la. Ok, hari ni tergerak nak berblog sebab terbaca satu blog mengenai kewujudan piramid di Malaysia yang menarik minat aku. Aku just copy pasta je dari blog tu ek, jangan plak korang hantam aku tahyul la, itu la, ini la. Cerita dia macam ni, kat tengah-tengah hutan belantara Pahang sebuah Piramid dikatakan telah ditemui.  Kini ia sedang dikawal rapi oleh Pasukan Komando.  Dikhabarkan juga mereka yang pernah masuk ke dalam piramid ini, bila keluar dihinggapi penyakit misteri dan akan pulih sendiri selepas beberapa minggu.


Persoalannya, kenapa ia dikawal begitu rapi?  

Piramid telah dijumpai di beberapa buah negara di seluruh dunia iaitu Mesir, Mexico, Peru, Nubia, Malaysia, Iraq dan China.  Kesemuanya memiliki struktur dan sifat yang sama.  Antara keunikan piramid ini, ia membias cahaya dari reka cipta dan reka bentuk yang akan menerangi seluruh kawasan dalam piramid dengan terang dari cahaya matahari.  Ini cukup menakjubkan, tetapi sapa yang bina?  Ia bukan kecil...

Adakah orang Melayu membina piramid di hutan Pahang ini?

IRAN
MESIR

CHINA
MEXICO
NUBIA
BOSNIA
IRAQ
PERU
2 Foto di atas merupakan Piramid yang ditemui di dasar laut Okinama Jepun dan juga didakwa Piramid Melayu.  Ada yang mengatakan kerana terdapatnya keris di ke empat penjuru piramid tersebut (foto masih belum ditemui) dan ia dianggap masih belum kukuh kesahihannya.

Kisah berkaitan sila klik link di bawah:
http://gigitankerengga.blogspot.com/2012/09/jika-malaysia-ada-piramid-kuno-kenapa.html
http://achievebalance.com/genesis/pyramids.htm
http://austinstar.hubpages.com/hub/Facts-About-the-Mayan-Pyramids

Dan hamba Allah yang mendakwa menemui piramid tersebut sila klik: http://militaryofmalaysia.net/2012/09/pendedahan-eksklusif-piramid-melayu/

Jika kisah di atas ini adalah benar, maka kita harus sedar bahawa bangsa MELAYU ini merupakan satu bangsa yang luar biasa kehebatannya.  Jika tidak, masakan kita mampu menempa banyak sejarah dan peristiwa yang menyebabkan negara kita terkenal di seluruh dunia.  Mengapa pula negara kita sering dicuba ganggu oleh bangsa Yahudi seperti membiaya beberapa pemimpin politik untuk merampas kerajaan.  Siapakah mereka yang sebenarnya, apakah yang mereka mahukan dan siapa pula selepas Anwar Ibrahim yang mungkin telah mereka (Yahudi) tahu insan ini memiliki gen atau DNA yang hebat dari keturunan mereka (saya mendapat firasat siapa insan ini).  Wallahualam dan ini sekadar cetusan fikiran saya sekadar tiba-tiba.

Sebuah bukit yang berbentuk seperti Piramid yang terdapat betul-betul di hadapan Saufiville Resort Janda Baik Pahang.   Adakah ini piramid tersebut? Cer datang cer datang tengok sendiri.  Bawalah apa sahaja teropong ka apa ka yang boleh anda lihat dan tenung dengan dekat.

p/s : Just copy pasta dari blog Zelmey

Comments

  1. eh..betulke?dah gi jenguk blog link tu..makin pen ing baca..hahaa

    ReplyDelete
  2. Jom buat duit..free..
    http://www.theweeklypay.com/index.php?share=273750

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei, aku pun nak gak. Ko try tekan ni plak -----> http://bit.ly/1lSp8DI

      Delete

Post a Comment

Popular Posts