Tuesday, March 25, 2014

Oh Yeah : 20 Ciptaan Kreatif Daripada Kotak Pizza Yang Korang Tak Tau (39 Gambar)

K, order domino skang gak

Cara untuk kitar semula bukan je buang sampah ke dalam tong sampah yang ade 3 jenis tong sampah tu, tapi ade gak macam-macam cara, cara yang lebih kreatif untuk menyelamatkan alam sekitar dan mengurangkan bahan buangan. Sebagai contoh, kotak pizza. Macam-macam korang boleh buat hanya dengan kekreatifan kepala hotak korang semua. Kebanyakkan kotak pizza ni, material untuk hasilkan kotaknya adalah lebih keras daripada kotak biasa, sebab tu la macam-macam boleh kita cipta. Berikut adalah 20 jenis ciptaan yang dihasilkan dengan kotak pizza yang korang boleh try kat rumah (ade gak yang macam bangang).

1. Tempat letak laptop

2. Tempat main game bola macam fusball tapi main tiup-tiup

3. Flash Ring untuk jurugambar

4. Katil untuk kucing

5. Entah tak brapa paham, yang aku paham, tempat untuk memanaskan makanan

6. Tempat main masak-masak untuk kanak-kanak

7. Wall art

8. Digunakan sebagai peralatan untuk buat teknik 'stencil' kat dinding

9. Easel untuk pencinta lukisan dan seni kreatif

10. Mini pizza skeeball

11. Mainan Puzzle

12. Arcade Controller

13. Shit, paling simple sekali sebagai alas untuk makan pizza? You don't say?

14. Jam rekaan sendiri

15. Sarang Burung

16. Custom made game board

17. Rak tempat letak barang

18. Main petak-petak dalam rumah

19. Samurai Cosplay

20. Casing Komputer!

Sumber : Bored Panda