Oh Yeah : Hanya Dengan Menggunakan Beberapa Komponen Didalam Komputer, Budak Ni Berjaya Mencipta Sesuatu Yang Awesome Habis!! (17 Gambar)

Do want!

Jika korang semua lahir sekitar tahun 1980-an, mesti korang pernah main permainan arked kat pasaraya lepas waktu sekolah kan? Permainan klasik seperti Pac-Man, Missile Command, Berzerk dan Defender semuanya memang menjadi kegilaan masa tu. Bukan tu je, tetapi banyak permainan arked lain telah direka pada masa tu. Walaupun zaman skang dah ade game-game yang high end punya grafik dia, tapi takleh celen (cabar) ketagihan dengan game arked zaman dulu-dulu. Rasanya still ade gak game-game arked ni kat pasaraya, tapi mungkin dah kurang orang main sebab bebudak zaman skang dah ade ipad, atau smartphone sendiri yang diberikan oleh mak bapak yang terlalu manjakan anak-anak. Ok, berbalik kepada gadget yang awesome ini, ianya dicipta oleh seorang pengguna Reddit dengan nama nicknamenya Avisioncame.



Sumber : Reddit

Comments

Popular Posts