Tuesday, April 01, 2014

Oh Yeah : 10 Koleksi Arca Air Pancut Yang Pelik Dan Kelakar (10 Gambar)

Kreatif dan unik!

Kat Malaysia kalau ade arca air pancut macam ni memang kene banned la tapi tak semua, ade setengah tu ok je. Kat negara-negara luar mereka lebih open minded dan setakat arca macamtu mereka tak hairan tetapi berjaya menarik perhatian orang yang lalu lalang kat tempat tu. Paling takleh blah yang no. 8 tu, perghhhhhh. Giant Tap tu aku rasa kat selangor ade satu kat tepi highway. Anyway, aku harap kat Malaysia perbanyakkan la arca-arca yang menarik tapi bukan lucah macamni la ye. Hahahahaha.

1. Two Peeing Guys by David Cerny

2. “Nation for Itself Forever”(Narod sobe navzdy) by David Cerny

3. Vomiting Fountain Sculpture, London, UK

4. Mermaid milking herself, Bologna, Italy

5. Women under Umbrella

6. Giant Tap

7. Manneken Pis, Brussels, Belgium

8. Jeanneke Pis, Brussels, Belgium

9. Blood Fountain, Swansea, Wales, UK

10. Boy urinating on a Frog, Kansas City, MO, USA

Sumber : Raebrune via Boredpanda