Oh Yeah : Aneh! Gereja Ini Boleh Hilang Dalam Sekelip Mata!?

Woaahhhhhh...

Gila ah, camne boleh hilang? Memang aku tabik gila cadburry kat arkitek ni. Memang aku tak pernah terlintas pun nak buat bangunan macamni. Gereja unik ini adalah sebuah gereja kecil di Limburg, Belgium. Ianya direka oleh Gijs Van Vaerenbergh. First time kalau tengok dari depan, memang nampak macam terapung. Kalau dari atas plak, nampak macam takde pape yang menarik seperti bangunan biasa je. Sekali bila pusing keliling, gereja ni macam hilang, perghhh, terbaik la arkitek yang design ni! Tengok sampai habis gambar ni.



Sumber: gijsvanvaerenbergh

Comments

Popular Posts