Oh Yeah : Pekerja Bank Menghabiskan Masa Sehari Suntuk Mengira Duit Syiling Sebanyak RMB 100,000 Di China!

Kuang hajo!

Cawangan Bank Industri dan Perdagangan China memproses deposit wang untuk wanita bernama Wu. Sebanyak lapan beg mengandungi duit 10 sen berjumlah 10,000 yuan, dengan menggunakan 18 orang pekerja bank bekerja dari 9 pagi hingga pukul 6 petang untuk mengira dan memproses hanya lebih RMB 5,000 yuan je! Gila babeng! Wu berkata, ini adalah pampasan yang diberi kepadanya oleh orang yang telah menyerang dia selepas dia dan suaminya memenangi tuntutan mahkamah. Pada September 2012, Wu pergi makan kat sebuah restoran yang kuang hajo ni. Oleh itu, Wu telah perasan ade sedikit kekotoran kat mangkuk yang dimakannya, Wu telah request ar untuk tukar mangkuk, tetapi pekerja restoran tak nak tukar. Borak punye borak, last-last owner restoren tu setuju le tukar dan ganti baru. Tapi selepas Wu abih makan dan keluar restoran, seorang pekerja restoran berlari keluar selepas itu berkata Wu tak bagi mereka 5 sen, apalagi, diaorang fight la macam KL Gangster tu. Akibat pergaduhan bangang lagi bebal tersebut, Wu mengalami gegaran otak dan suaminya mengalami tiga tulang rusuk patah. Akhir sekali, Wu dan laki dia saman le kedai makan tu kaw-kaw punye, last-last diaorang menang kat mahkamah. Kedai makan ni plak kuang hajo bayar pampasan tu dengan duit syiling yang banyak menyusahkan pekerja bank. Kaunter bank ade 8 tapi jadik satu je disebabkan kebodohan dan kecacatan akar tunjang belakang leher yang bersambung terus ke otak mereka-mereka ni. BAHANGONG!!

Chinese bank employees counting 1 mao (10 cent) coints.

An ICBC bank in Kunming had 18 employees spend all day counting 10,000 RMB in 1 jiao (10 cent) coins.

An ICBC bank in Kunming had 18 employees spend all day counting 10,000 RMB in 1 jiao (10 cent) coins.

An ICBC bank in Kunming had 18 employees spend all day counting 10,000 RMB in 1 jiao (10 cent) coins.

Chinese bank employees counting 1 mao (10 cent) coints.

An ICBC bank in Kunming had 18 employees spend all day counting 10,000 RMB in 1 jiao (10 cent) coins.

Chinese bank employees counting 1 mao (10 cent) coints.

Comments

Popular Posts