Tuesday, September 10, 2013

Oh Yeah : Koleksi Seni Kolaj Watak - Watak Superhero Dan Penjahat Menggunakan Komik Terbuang Yang Awesome!!

Cool art!

Artist yang berasal daripada Austin, Texas ini bernama Mike Alcantara dan beliau telah banyak menghasilkan seni menggunakan teknik kolaj bertemakan watak superhero dan penjahat kegemaran beliau dengan menggunakan komik-komik lama yang telah dikumpul sejak sekian lama. Teringat aku dengan kes ade orang beli komik marvel yang 1st edition. Komik Superman kalau tak silap, ade orang beli dengan harga $1.5 juta siak. Aku rasa artwork Mike Alcantara ni boleh mencecah jutaan dollar gak kalau diperap berpuluh tahun lepas ni. Apalagi, korang buat la kolaj dengan menggunakan majalah mangga, gambar laki keding bajet hot yang berposing maut kat kolam renang tu. Mesti mencecah trilion ringgit. Awesome.


Venom
Wonder Woman
Joker
Silver Surfer

Sumber : Mike Alcantara Deviantart