Oh Yeah : 13 Reka Cipta Yang Nampak Bodoh Tetapi Bernilai Jutaan Dollar!!

Jyeahhhh!!! Menyesal aku tak sekreatif mereka ni

Kepada sesiapa kat luar tu ade idea nak hasilkan produk yang tak masuk akal, teruskan usaha korang. Mana tau boleh jadi jutawan sekelip mata. Tak caya, korang tengok la produk apa yang tak masuk akal tapi berjaya hasilkan keuntungan yang lumayan ni.

1. Doggles


Apahal anjing nak kene pakai spek mata? Hareyyyy tapi korang tengoklah keuntungan yang mereka dapat.
Keuntungan: $3 Juta setahun (3x4.2) = RM

2. Slap Bracelets


Benda paling murah dan bengong untuk dipakai. Banyak dibeli oleh budak-budak remaja berbekas di lengan (tanda hirisan cinta, puiiihh). Pernah beli jam bukan bracelet (hurmm). Ala, yang korang boleh tunjuk power depan kanak-kanak perempuan dengan menampar lengan sendiri jam tu automatik terus melekat kat lengan. Kalau jam at least ade la kegunaan. 
Keuntungan: $8 Juta 

3. Billy Bob Teeth


Gigi palsu untuk nak prank member-member. Jangan silap prank kat member yang memang gigi dia macam tu sudah la ye. Kene chokeslam free nanti. Aku macam tak percaya plak keuntungan yang dihasilkan.
Keuntungan: Lebih dari $7 juta

4. The iFart App


Tudia, tudia tudia bak hang. Rakam kentut sendiri banyak-banyak dengan pelbagai eksperimen posisi untuk dapatkan bunyi yang berlainan pastu buat applikasi kat henpon. Perghhh senang nak buat duit.
Keuntungan: $10,000 sehari

5. Crocs


Serius aku cakap aku memang suka kasut crocs ni. Ringan, rasa selamat, dan tak mudah putus. Tapi aku beli crocs made in China. Hahaha. Aku gelak sebab beli pirate punya, tapi dia gelak kat aku punya akaun bank. Shit.
Keuntungan: $1 billion

6. Silly Putty


Ko tengok, dengan benda ni je boleh jadik jutawan. Real anjing!!
Keuntungan: $5 juta setahun

7. Big Mouth Billy Bass


Benda ni boleh boleh perhiasan tampal kat dinding umah siap leh nyanyi lagi. 
Keuntungan: Dijual berjuta-juta dengan harga $20 sebijik

8. The Slinky


Masa kecik aku pernah beli. Huhuhu
Keuntungan: $1 billion

9. The Snuggie


Baju + selimut = 2 in 1. Kat negara omputeh best la pakai ni. Ni kalau bangla pakai ni kat Malaysia, pa citaaaaaa??
Keuntungan: $500 juta

10. Furby


Mainan paling femes taun 90an dedulu. Boleh kenyit2 mata sambil geget jari awak.
Keuntungan: $500 juta

11. The Pet Rock


Benda paling tak membawa manfaat inilah dia binatang peliharaan batu. Ye, batu. Senang, takyah beli makanan, tak yah belikan minuman, takyah mandikan. Kalau boring-boring boleh pakai baling orang yang tak reti signal bila nak corner.
Keuntungan: $1.5 juta.

12. Hint


Air buah konon padahal guna perasa je pastu letak air kosong. Jyeahhhh, tengoklah keuntungan dia berapa.
Keuntungan: $30 juta

13. The Trunki


Nampak macam tak best kan? Woi, budak suka gila kot benda-benda camni. Boleh bawak barang-barang sendiri.

Keuntungan: $6.1 juta

Sumber: Distractify

Comments

Popular Posts