Oh Yeah : Generasi Xbox Seterusnya - XBOX ONE!

Hooyeahhhh!!

Kepada peminat tegar video game diluar sana, korang harus teruja dengan berita ini. Terutamanya yang meminati konsol Xbox, yang sebelum ini ura-ura mengatakan generasi xbox seterusnya adalah dinamakan Xbox 720. Harga aku tak pasti, tapi rasanya mau gak mencecah RM2500 ke atas. Dari segi bentuk memang simple dan ringkas, manakala dia punye controller dah upgrade sikit dia punya design. Dia punya spec memang boleh tahan, Xbox One menggunakan Blueray disc sepertimana PS3 gunakan terlebih dahulu, dimana ianya bukanlah sesuatu yang mengejutkan, (bukan cd blue k). Pastu ianya diperkasakan dengan processor yang power iaitu AMD 8 Core!. Fuh, lepas ni kalau main ade sekat2 lg siapla ko Bill Gates. Dia punya storage pulak dah upgrade 500gb, Ram 8gb, ( Tapi hanya menggunakan 5gb je untuk game, sama seperti PC gak sebab game tak guna banyak sangat memori, 4gb dah memadai). Grafik kad dia pulak setakat yang aku tau, dia guna AMD Radeon, tak tau versi yang mana lagi, mungkin sebab nak tunggu PS4 didedahkan dia punya spec kot. Last sekali ade peningkatan dia punya Kinect diupgradekan kepada 1080p Kinect Kamera. Aku agak-agak ni mesti guna DX11 punye grafik, memang gempak la bro! Xbox One akan dikeluarkan pada penghujung tahun 2013.














Comments

Post a Comment

Popular Posts