Tuesday, September 17, 2013

Oh Yeah : X-Files - Misteri Kapal Terbang Hilang Selama 35 Tahun Selamat Mendarat Di Brazil??

Tiba-tiba kedengaran muzik X-files..

Shit, adakah ini satu hoax ke ape? Macam tak percaya plak. Kejadian misteri yang berlaku pada tarikh 4 September 1945, sebuah pesawat yang tiba-tiba hilang di langit Atlantik, menjadi berita gempar di seluruh dunia. Peliknya, setelah 35 tahun kemudian, pada 12 Oktober 1980, pesawat ini mendarat di Porto Alegre, Brazil tanpa pemberitahuan terhadap menara kawalan Lapangan Terbang. Nak tahu part yang menariknya, adalah apabila pintu pesawat dibuka, sejumlah orang tercengang melihat penumpang-penumpang pesawat tersebut yang masih hidup berjumlah 92 orang itu nampak kurus kering.

Gambar Hiasan
Menurut siasatan, pesawat ini merupakan pesawat Sandiego yang hilang 35 tahun dahulu dan telah berjaya mendarat semula. Menurut sumber, pesawat ini telah berputar-putar melewati ruang 4 dimensi dan tersesat di black hole selama 35 tahun, sebelum akhirnya kembali mendarat. Tapi, walaupun kejadian ni dah lama, ianya masih menjadi misteri hingga saat ini. Peh, macam dalam cerita sains fiksyen plak aku tengok. Kalau buat filem ni macam menarik je. Apalagi KRU studios, buat la filem misteri macam ni, bukannya ko buat filem pasal sejarah mitos orang putih yang takde kena mengena dengan budaya orang Malaysia. Sila tengok video misteri ini selepas klik link dibawah.


Sumber : Zamrispoon