Wednesday, October 12, 2016

Oh No! : Samsung Permanently Discontinues The Galaxy Note7? (Artikel Bahasa Inggeris)

R.I.P

Samsung has announced that it is ending the production of the Galaxy Note7 and permanently discontinuing it worldwide.
The decision comes immediately after the company issued a press release asking users to power down all original and replaced Note7 units, and for retailers and career partners to stop sales and exchanges of the smartphone.

“We remain committed to working diligently with appropriate regulatory authorities to take all necessary steps to resolve the situation.” said Samsung in a statement yesterday.

The decision to end the Note7 production is the final step in a rather tumultuous journey. After being announced back in August and being met with generally positive reviews, the Note7 first came under fire — quite literally — after reports of units exploding surfaced on the internet. After 35 cases had been reported, Samsung issued an official recall of the device, which sent everyone in a tizzy and airlines and airport authorities calling for an official ban on usage of the device in several countries.

Thursday, September 15, 2016

Oh Yeah : Arca Diperbuat Daripada Dawai Ayam Yang Awesome! (19 Gambar)

Power!!

Sangat terperinci! Arca dawai ayam ni dihasilkan oleh Ivan Lovatt . Dia memang ikut betul - betul pergerakan dan ekspresi subjek yang dia gambarkan. Bahagian pertama ialah arca binatang dan bahagian kedua ialah arca muka orang-orang yang terkenal. Korang takyah termenung baca lama-lama, pergi tengok sana.

Oh Yeah : Korang Jenis Pemandu Yang Macamana?

Facts!


Nah, ni aku nak tunjuk satu carta, korang tengoklah korang ni jenis pemandu yang macam mana. Skang ni kalau rasa pemanduan tu macam lahanat Torreto, baik korang ubah sebelum kena hempuk ngan brader-brader otai kat jalan.

Oh Yeah : 7 Kereta Konsep Yang Awesome Untuk Menghadapi Pengakhiran Dunia!

This is war!

Ni orang barat taksub sangat dengan kiamat aku pun tak tau la pasal ape. Lebih-lebih lagi zombie mesti akan dikaitkan. Kalau korang tak percaya zombie tu akan wujud, korang boleh tengok video kat youtube pasal dadah terbaru yang dicipta diberi nama FLAKKA. Dadah ni akan transform seseorang yang gunakan flakka bertukar ganas macam zombie dalam cite Train To Busan dan World War Z. Fuhh, memang takut gile kalau dah masuk ke Malaysia. Tak tau la betul ke tidak tapi bila baca news kat luar negara terutamanya kat Amerika, dah ade beberapa orang terbunuh disebabkan oleh orang yang transform jadi zombie nih. So, taknak cite panjang pasal tu, skang ni nak cite kereta konsep yang direka untuk menghadapi hari kiamat nanti kononnya. Apapun design dia memang gempak. Gabungan kereta mahal ngan kereta kebal.

1.Bugatti Chiron

2.Land Rover Defender

Oh Yeah : Apple Secara Rasminya Melancarkan Kemaskini Perisian Terbaru iOS 10.01

Hoyeahh!


Kemaskini terbesar Apple untuk iOS kini boleh didapati untuk peranti sedia ada. iOS 10 boleh dimuat turun dari bahagian umum halaman tetapan pada model iPhone yang terpilih, iPod Touch, dan peranti iPad. Ia adalah kemaskini yang paling besar terhadap sistem operasi mudah alih Apple setakat ini, dengan baik pulih digital untuk Siri dan antara muka iMessage baru yang mengintegrasikan pelekat, aplikasi dan permainan.

Jika anda seorang pengguna Mac, Apple membolehkan satu klipbod Universal pada iOS 10, jadi anda boleh menyalin teks atau imej dari iPhone anda dan lekatkan pada Mac anda tanpa memerlukan sebarang aplikasi pihak ketiga. Apple juga memperkenalkan applikasi terbaru dari iOS 10, iaitu satu ciri yang membolehkan anda untuk mengangkat telefon daripada poket anda atau meja untuk melihat skrin kunci dan notifikasi.

Oh Yeah : Wanita Bersara Ini Berjaya Merealisasikan Impiannya Memiliki Sebuah Rumah Unik Yang Direka Oleh Arkitek dari Jepun (11 Gambar)

Bestnya, tenang, aman, damai....

Pernah tak korang terfikir apa akan jadi ngan korang bila bersara nanti? Pergi melancong? Bukak bisnes atau kedai sendiri? Bercucuk tanam? Bukak ladang?. Nah, korang boleh berangan skang, amik contoh macam makcik ni. Dia upah seorang arkitek dari Jepun yang genius untuk mereka dan membina rumah yang unik untuk 2 wanita bersara dengan penjaga mereka dan tukang masak.

Issei Suma nama arkitek tu terkenal dengan seni reka binaan yang menarik , dan beliau mereka khas struktur rumah mereka ini berbentuk seperti 5 khemah yang sangat aneh, unik dan awesome, kerana ianya digabungkan dengan harmoni dan reka bentuk yang sempurna digabungkan minimalism dengan gaya ekologi. Rumah ini mempunyai kolam renang dalaman berbentuk lingkaran dan dapur untuk dua orang makcik bersara tu. Rumah 100m persegi itu dipanggil "Jikka" dan terletak di pergunungan Jepun Shizuoka Prefecture.

Apalagi, korang berangan la skang, simpan duit banyak-banyak pastu upah arkitek dari bangla Jepun untuk design rumah korang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...