Thursday, September 15, 2016

Oh Yeah : Arca Diperbuat Daripada Dawai Ayam Yang Awesome! (19 Gambar)

Power!!

Sangat terperinci! Arca dawai ayam ni dihasilkan oleh Ivan Lovatt . Dia memang ikut betul - betul pergerakan dan ekspresi subjek yang dia gambarkan. Bahagian pertama ialah arca binatang dan bahagian kedua ialah arca muka orang-orang yang terkenal. Korang takyah termenung baca lama-lama, pergi tengok sana.

Oh Yeah : Korang Jenis Pemandu Yang Macamana?

Facts!


Nah, ni aku nak tunjuk satu carta, korang tengoklah korang ni jenis pemandu yang macam mana. Skang ni kalau rasa pemanduan tu macam lahanat Torreto, baik korang ubah sebelum kena hempuk ngan brader-brader otai kat jalan.

Oh Yeah : 7 Kereta Konsep Yang Awesome Untuk Menghadapi Pengakhiran Dunia!

This is war!

Ni orang barat taksub sangat dengan kiamat aku pun tak tau la pasal ape. Lebih-lebih lagi zombie mesti akan dikaitkan. Kalau korang tak percaya zombie tu akan wujud, korang boleh tengok video kat youtube pasal dadah terbaru yang dicipta diberi nama FLAKKA. Dadah ni akan transform seseorang yang gunakan flakka bertukar ganas macam zombie dalam cite Train To Busan dan World War Z. Fuhh, memang takut gile kalau dah masuk ke Malaysia. Tak tau la betul ke tidak tapi bila baca news kat luar negara terutamanya kat Amerika, dah ade beberapa orang terbunuh disebabkan oleh orang yang transform jadi zombie nih. So, taknak cite panjang pasal tu, skang ni nak cite kereta konsep yang direka untuk menghadapi hari kiamat nanti kononnya. Apapun design dia memang gempak. Gabungan kereta mahal ngan kereta kebal.

1.Bugatti Chiron

2.Land Rover Defender

Oh Yeah : Apple Secara Rasminya Melancarkan Kemaskini Perisian Terbaru iOS 10.01

Hoyeahh!


Kemaskini terbesar Apple untuk iOS kini boleh didapati untuk peranti sedia ada. iOS 10 boleh dimuat turun dari bahagian umum halaman tetapan pada model iPhone yang terpilih, iPod Touch, dan peranti iPad. Ia adalah kemaskini yang paling besar terhadap sistem operasi mudah alih Apple setakat ini, dengan baik pulih digital untuk Siri dan antara muka iMessage baru yang mengintegrasikan pelekat, aplikasi dan permainan.

Jika anda seorang pengguna Mac, Apple membolehkan satu klipbod Universal pada iOS 10, jadi anda boleh menyalin teks atau imej dari iPhone anda dan lekatkan pada Mac anda tanpa memerlukan sebarang aplikasi pihak ketiga. Apple juga memperkenalkan applikasi terbaru dari iOS 10, iaitu satu ciri yang membolehkan anda untuk mengangkat telefon daripada poket anda atau meja untuk melihat skrin kunci dan notifikasi.

Oh Yeah : Wanita Bersara Ini Berjaya Merealisasikan Impiannya Memiliki Sebuah Rumah Unik Yang Direka Oleh Arkitek dari Jepun (11 Gambar)

Bestnya, tenang, aman, damai....

Pernah tak korang terfikir apa akan jadi ngan korang bila bersara nanti? Pergi melancong? Bukak bisnes atau kedai sendiri? Bercucuk tanam? Bukak ladang?. Nah, korang boleh berangan skang, amik contoh macam makcik ni. Dia upah seorang arkitek dari Jepun yang genius untuk mereka dan membina rumah yang unik untuk 2 wanita bersara dengan penjaga mereka dan tukang masak.

Issei Suma nama arkitek tu terkenal dengan seni reka binaan yang menarik , dan beliau mereka khas struktur rumah mereka ini berbentuk seperti 5 khemah yang sangat aneh, unik dan awesome, kerana ianya digabungkan dengan harmoni dan reka bentuk yang sempurna digabungkan minimalism dengan gaya ekologi. Rumah ini mempunyai kolam renang dalaman berbentuk lingkaran dan dapur untuk dua orang makcik bersara tu. Rumah 100m persegi itu dipanggil "Jikka" dan terletak di pergunungan Jepun Shizuoka Prefecture.

Apalagi, korang berangan la skang, simpan duit banyak-banyak pastu upah arkitek dari bangla Jepun untuk design rumah korang.

Oh Yeah : 10 + Benda Kelakar Yang Dijumpai Dalam Buku Text

Damn son!

Buku teks memang membosankan. Semuanya hanya berkisarkan fakta-fakta, graf, dan gambar rajah. Kalau aku, aku suka tengok gambar je. Pernah tak korang rasa nak conteng gambar yang ada kat dalam buku teks tu mengikut imaginasi korang?. Heheh, aku pernah buat, tak silap aku gambar orang dulu-dulu tapi gambar orang tu memang kelakar abis, so tangan aku gatal nak conteng kasi tokok tambah sikit.  Tapi yang ni bukan aku nak tunjuk hasil contengan yang kelakar tu, tapi yang ni memang betul-betul ade kat dalam buku teks. Memang kelakar abis! Korang tengok sendiri la.

1. Muka surat pertama je dah kelakar.

2. Jumpa kat dalam buku teks Web Design

3. Tudia sampai jadi mutant semata-mata nak ajar matematik

4. Ermmmm ade benda tak kena buku teks Biologi nih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...