Wednesday, September 23, 2015

Oh Yeah : Ripndip - Casing Iphone Yang Akan Membuatkan Korang Tak Akan Diganggu Ketika Berbual ( 4 Gambar )

#thuglife

Pernah tak korang rasa taknak diganggu ketika berbual dalam henpon? Yeahhh, sekarang kepada pengguna Iphone, korang boleh try beli casing ni. Memang orang takkan ganggu punya. Jangan pakai depan mak bapak plak, kang kene lempang free. Haha. Lame ass joke.

Oh Yeah : Pelajar Dari Estonia Ini Membina Megafon Gergasi Yang Diperbuat Daripada Kayu Untuk Mendengar Bunyi Unik Dari Hutan

Awesome

Sekumpulan pelajar seni bina dalaman telah membina beberapa buah Megafon Gergasi yang diperbuat daripada kayu dan diletakkan di dalam hutan yang dalam di Estonia. Ia adalah pemasangan sistem akustik berskala besar yang dapat menguatkan bunyi yang ada di dalam hutan. Pemasangan ini menggabungkan ruang seni bina kontemporari dan hutan belantara dan boleh diakses untuk pejalan kaki dan pencinta alam semula jadi. Ianya diletakkan pada jarak dan sudut daripada semua tiga arah lalu mewujudkan bunyi halus yang unik di tengah-tengah. 

Megafon ini juga boleh digunakan sebagai ruang tempat duduk dan berehat atau juga sebagai pentas. Pencetus kepada idea ini adalah pelajar seni bina dalaman iaitu Birgit Ă•igus. Megafon ni kepada siapa yang tak tau ialah sistem penyerap bunyi sebagai contoh korang boleh try potong botol kosong pastu tekapkan kat telinga kat botol tu lepas tu boleh dengar bunyi yang halus dan unik hasil daripada serapan botol tu. 

Teknik ni jugak difahamkan hampir sama dengan digunakan oleh askar untuk mendengar bunyi tapak kaki musuh yang berjalan dengan menekapkan telinga ke bawah tanah.

Tuesday, September 22, 2015

Oh Misteri : 8 Gambar Dan Kes Paling Misteri Yang Tidak Dapat Dirungkai!

Seram dan aneh!

Beberapa perkara yang berlaku didunia ini ade yang misteri ade yang pelik dan macam-macam lagi. Perkara yang misteri dan aneh ni orang takkan percaya kalau takde bukti. Kadang-kadang kita saje je amik gambar, tetibe ade benda lain yang menumpang dalam gambar tu, memang seram la woi. Takpun, tetibe tengah belek gambar dalam henpon, ade monyet photobomb gambar kita tu. Tetibe akan jadi seram dan terfikir bila masa lak ade bela monyet dalam umah? Selidik punye selidik, rupanya adik dia lompat sana sini terkinja kinja macam monyet dan ade terselit sekali aksi dia dalam tu gambar tu. Yeah, benda macam tu kita boleh siasat dengan mudah bila kita berfikir dengan rasional dan realistik. Tetapi, gambar yang bakal ditunjukkan ni, memang sampai FBI siasat pun tak settle sampai skang ni.

1. The Babushka Lady
Semasa pembunuhan 1963 John F. Kennedy, seorang wanita telah dirakamkan dan di dalam gambar tersebut wanita itu beberapa kali mengambil gambar sementara orang lain sedang berlari. FBI telah cuba untuk mencari wanita ini, tetapi identiti dan gambar beliau tidak pernah ditemui.
Mesti korang fikir, 'ek eleh..standard la orang akan amik gambar bila benda macam tu berlaku, dan ape yang misteri sangat?' Apa yang misterinya disini ialah wanita tersebut seolah-olah sudah bersedia dari awal untuk merakamkan kejadian tersebut.
Dalam video semasa kejadian, korang boleh tengok sendiri wanita tersebut kat Youtube. Ala, korang carik sendiri. Malas aku nak letak link dalam ni. Adakah JFK dibunuh dari jarak dekat? Adakah wanita ini sebenarnya bukan wanita tetapi lelaki yang menyamar? Kalau korang suka tengok movie yang banyak plot twist memang korang akan fikir pelbagai kemungkinan yang ada. Kadang-kadang pembunuh ni bijak dan nak kita fikir yang JFK dibunuh dari jarak jauh, padahal dari dekat je, mana lah tau kan? Wallahualam.

Oh Yeah : Pelajar Kurang Upaya Mengubah Suai Kerusi Rodanya Menjadi Cosplay Mad Max Yang Super Awesome!! ( 8 Gambar )

Respect!!

Ben Carpenter, seorang pelajar kejuruteraan dan cosplayer dari Florida, menghasilkan set cosplay daripada kerusi rodanya yang akan memastikan dia berada tempat yang kekal di Valhalla. Carpenter, yang dilahirkan dengan spinal muscular atrophy, meniru adegan awal filem, di mana Mad Max diikat didepan kenderaan seorang warboy bernama Nux . Chariot ( tempat duduk kereta kuda) dilekatkan pada belakang kerusi roda, telah dikendalikan oleh rakan-rakan peminat cosplay Carpenter iaitu Amy, boleh ditukar dengan kereta 'buggy' sepertimana di dalam filem sebenar. Tabik spring kepada budak ni memang semangat nak buat cosplay macamni.

Oh Yeah : Printer Gula-Gula Gummy 3D Yang Pertama Di Dunia! ( 8 Gambar )

Nak satu bukuh ikat tepi!

Huyooo... sebelum ni kita ade printer 3D yang boleh print design kita dalam bentuk 3D. Tapi kali ni lain plak, kita boleh print gula-gula gummy bentuk 3D yang kita reka sendiri. Pada 28 Ogos lepas, printer ni dilancarkan di Berlin, Jerman. Pencetak gula-gula gummy 3D yang pertama di dunia ni dipanggil "Magic Candy Factory," telah berada dalam pembangunan selama setahun lebih menerusi anak syarikat Jerman iaitu Katjes Fassin di UK , dan boleh mencetak Gummies ni dalam 3-10 minit, berbanding mesin biasa yang mengambil masa sehingga satu jam. Mesin ini menggunakan puri buah-buahan dan gel vegetarian untuk menghasilkan 12 bentuk dalam 10 warna dan rasa, berat antara 15g dan 20g. Awesome!! 

Friday, September 18, 2015

Oh Yeah : Super Lawak! - Pergaduhan Pra-matang Antara Dua Lelaki Pakistan Di Facebook Ini Akan Menggaru Ginjal Anda

What the fak

Wahahahaha.. siyes memang tak leh blah gaduh macam budak-budak. Aku ingatkan orang Bangla mula-mula, rupanya orang Pakistan. Dia punya edit memang level Bangla (if you know what I mean). Adoi, kelakar gile. Macam ni kisahnye, minggu lepas Asif Rasa Rana dari Pakistan telah membuat pengumuman kat Facebook dengan menghasilkan sebuah karya edit level Bangla dengan dia punya font yang sangat epik. Dahla buat kat Facebook, memang matila korang kene bahan kaw-kaw punye sebab semua orang boleh baca. Korang tengok la kat bawah ni.
Sumber dari: Facebook
Mamat yang baju merah yang kene pangkah tula ex-best friend si Rana bengong ni nama dia Mudasir (macam buasir plak). Antara sebab musabab dia pangkah ex-best friend dia ni, dia ade bagitau kat statement bawah ni copy dari Facebook beliau:-

"he became very selfish, Proudy, and those who shows me Attitude, I keep them under my Foot…… Huuhhh…….Now SAlman AHmad Naqash is my best friend……Its for information to all."

Tapi, Rana ni memang hebat, sekejap je dah dapat best friend yang baru. Ayat power kot dia ni. Gay ke ape? Nama best friend terbaru dia Salman. Bawah ni gambar Rana.

Dari gambar ni, betul ke Rana yang bersalah dalam hal ni?

Lepas tengok gambar ni plak, ko rasa Rana ni bersalah ke? Hurmmmmmmmmmm

Teruskan mengikuti pergaduhan pra-matang ini dengan klik link dibawah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...